Tientallen Duitse agenten stuurden Hitler-afbeeldingen

© Getty Images/iStockphoto

Duitse politieagenten stuurden afbeeldingen van Hitler en andere nazi-beeltenissen naar elkaar via WhatsApp. Volgens de krant Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) zijn duizenden berichten bekeken en wordt een agent verder onderzocht vanwege ophitsing.

RedactieBron: ANP

Nog vijf andere agenten worden verdacht van het verspreiden van haatberichten. De berichten zouden zijn gestuurd in dertien groepsgesprekken. De agenten werken allemaal in de zuidwestelijke deelstaat Baden-Württemberg.

Het onderzoek richt zich vooralsnog op zeventig politieagenten, omdat het ook strafbaar kan zijn als iemand dergelijke afbeeldingen ontvangt. Het onderzoek moet ook nog uitwijzen of de berichten naar privételefoons zijn gestuurd of dat er ook diensttelefoons bij betrokken waren. Agenten in Baden-Württemberg mogen geen WhatsApp gebruiken op hun diensttelefoons.

Lees ook: Duitse rechtsextremisten opgepakt voor plannen aanval parlement

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal