Rood voor Daryl Werker bij ADO-debuut Dick Advocaat

Dick Advocaat. © ANP / ANP

almere -

Dick Advocaat (75) is niet goed begonnen aan zijn klus bij ADO Den Haag in de eerste divisie. Bij zijn debuut ging de Haagse club zondag direct hard onderuit: 4-1 bij Almere City FC.

Redactie

ADO nam nog wel een voorsprong, maar daarna ging het mis. Na een uur spelen kreeg Daryl Werker -bij een 1-1 stand- een rode kaart. De Limburgse verdediger maakte hands op de doellijn.

Ondanks de nederlaag was Advocaat hoopvol. „Ik heb een hoop gezien waar ik als trainer wat mee kan. Het was mooi geweest als we hadden gewonnen, maar dan had iedereen gedacht dat we het gelijk al onder controle hadden en dat hebben we nog niet. Er valt nog wel wat te leren”, zei de oud-bondscoach, die is aangetrokken als opvolger van de ontslagen Dirk Kuijt. Advocaat heeft zich ten doel gesteld de Haagse club vanaf de zeventiende plaats omhoog te werken.

Daryl Werker krijgt rood. © ANP / ANP

• Bij Willem II neemt de druk op Kevin Hofland toe. De trainer uit Brunssum verloor zondag met zijn ploeg in eigen stadion de immer beladen derby tegen NAC: 1-2.

De nederlaag leidde tot onvrede bij een deel van de Tilburgse aanhang, die verhaal wilde halen. De kritiek richtte zich met name op de Limburgse coach.

Hofland toonde begrip voor het gemor van de fans, die om het ontslag van de trainer riepen. „Ja, dat doet me wel wat. Ik snap alle emoties, maar ik kan er ook weinig aan doen dat iemand een verkeerde terugspeelbal geeft of dat wij de bal er niet inkoppen”, zei Hofland, die met zijn ploeg slechts achtste staat. „We missen leiderschap in de ploeg. Het is mijn taak om er meer uit te halen.”