Winterregeling voor Zuid-Limburgse daklozen van kracht

Beeld ter illustratie. © ING Image

Maastricht -

Mensen die geen dak boven hun hoofd hebben, kunnen tijdens de huidige, winterse temperaturen aanspraak maken op een warm bed.

Redactie

Dat maakt GGD Zuid-Limburg bekend. Binnen de zogenaamde winterregeling wordt samengewerkt door de zestien Zuid-Limburgse gemeenten, Politie Limburg Zuid, het Leger des Heils, Levanto, Moveoo, Mondriaan en Zuyderland GGZ. Zij zorgen er samen voor dat daklozen tijdens vriestemperaturen niet buiten hoeven te verblijven.

Lees ook: Commentaar: De kracht van een samenleving wordt bepaald door de wijze waarop de sterksten zorg dragen voor de zwakkeren. Die wijsheid is in Nederland onder het stof geraakt

Gevaarlijk

„Extreme kou kan gevaarlijk zijn voor dak- en thuislozen. Mensen die op straat leven en slapen kunnen ernstig onderkoeld raken en zelfs overlijden. Deze regeling zorgt ervoor dat de verschillende partijen, die te maken hebben met de opvang van daklozen, nog beter samenwerken”, schrijft GGDZL.

De regeling gaat in zodra de gevoelstemperatuur -5 graden Celsius is óf als gedurende drie (of meer) dagen een gevoelstemperatuur van -3 wordt verwacht.