Drie gewonden bij kettingbotsing op A73: flinke vertraging voor verkeer

Veel materiële schade na de kettingbotsing op de A73. © Edward Media

Horst aan de Maas -

Een kettingbotsing bij Horst heeft maandag in de avondspits voor stevige vertraging op de snelweg A73 gezorgd. Het verkeer richting het zuiden moest rekening houden met een flinke vertraging. Drie personen zijn met onbekend letsel afgevoerd naar het ziekenhuis.

Redactie

Bij het ongeval waren meerdere personenauto’s betrokken. De aanrijdingen vonden plaats in zuidelijke richting op de A73.

Even voor zeven uur stond nog ruim zeven kilometer file tussen Horst-Noord en Venray, rond acht uur was de vertraging voorbij.

Op de plek van het incident moesten twee rijstroken worden afgesloten, meldde wegbeheerder Rijkswaterstaat. Het verkeer moest via de vluchtstrook passeren. Verkeersdeelnemers kregen van de ANWB het advies via de A2, A67 en A50 om te rijden.

In de staart van de file kwamen ter hoogte van de McDonalds nog eens twee voertuigen met elkaar in botsing. Hierbij was alleen sprake van materiële schade.

De politie en drie ambulances kwamen ter plaatse voor hulpverlening. Over de oorzaak van de kettingbotsing is nog niets bekend. Bergers hebben de beschadigde voertuigen afgesleept.

Hulpdiensten aan het werk op de snelweg. © Edward Media

Een personenauto raakte een andere wagen vol in de flank. © Edward Media

Kijk hier voor de actuele verkeersinformatie in Limburg