VVD’er Mark Verheijen uit Venlo waarnemend burgemeester in Brabantse gemeente Etten-Leur

Mark Verheijen. © Archieffoto Stefan Koopmans

Venlonaar Mark Verheijen (46) begint aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière als bestuurder: hij wordt burgemeester, weliswaar tijdelijk. De VVD’er is maandagavond benoemd tot waarnemer in de gemeente Etten-Leur.

Redactie

Die Brabantse gemeente zat om een burgemeester verlegen omdat Miranda de Vries (PvdA) daar haar functie neerlegt om voorzitter van een zorgkoepel te worden.

Verheijen was tot afgelopen voorjaar lid van de Venlose gemeenteraad. Eerder zat hij al tussen 1998 en 2006 in de gemeenteraden van Grubbenvorst en Venlo. Vanaf 2006 was hij in die laatste gemeente wethouder Economische Zaken en Financiën. Tussen mei 2011 en september 2012 was Verheijen gedeputeerde van de provincie Limburg, daarna was hij tot eind februari 2015 Tweede Kamerlid. Ook was hij van 2008 tot 2012 vicevoorzitter van het landelijke partijbestuur.

De afgelopen zes jaar was Verheijen actief als politiek columnist voor De Limburger, met politiek Den Haag en de Verenigde Staten als voornaamste aandachtsgebieden. Het burgemeesterschap betekent dat hij stopt met zijn columns.