Beroemde filmcomponist (Twin Peaks, Mulholland Drive) Angelo Badalamenti overleden

Angelo Badalamenti. © ANP / AFP

Componist Angelo Badalamenti, die wereldberoemd werd dankzij de titelsong van hitserie Twin Peaks, is op 85-jarige leeftijd overleden. Het nieuws werd maandag bekendgemaakt door een familielid en door het Museum of the Moving Image in New York, de stad waar de componist woonde.

Redactie

De Italiaans-Amerikaanse componist werkte veel samen met regisseur David Lynch. Badalamenti verzorgde niet alleen de muziek voor Twin Peaks, maar ook voor films als Blue Velvet, Lost Highway en Mulholland Drive.

In totaal maakte de componist muziek voor bijna honderd films en series. Andere grote titels waar hij zijn medewerking aan verleende, waren The Beach, A Nightmare on Elmstreet 3, Arlington Road en Un Long Dimanche de Fiançailles. Daarnaast werkte Badalamenti veel samen met een groot aantal popartiesten, onder wie de Pet Shop Boys en Marianne Faithfull.

Zijn familie eindigt het bericht op Instagram met een Italiaans gezegde: „Hij die een mooi leven heeft geleid, sterft een mooie dood.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal