Kampioenenbal op Venloos sportgala: veel genomineerden hebben al een prijs op zak

De vrouwen van Cabooter Group HandbaL Venlo zijn genomineerd als beste sportploeg. © Laurens Eggen

Venlo -

De Venlose sportprijzen van 2022 worden woensdag 14 december verdeeld op het Venlo.fit Sportgala in de Maaspoort. Het wordt één groot kampioenenbal.

Marcel van Lier

Vier van de vijf genomineerden voor de titel sportvrouw van het jaar werden nationaal kampioen: Audrey Jacobs (kogelslingeren), Manon Smeets (luchtgeweer schieten), Pien de Swart (handbal) en Lynn Wilms (voetbal). De Swart deed dat met HandbaL Venlo, Wilms pakte met VfL Wolfsburg de Duitse titel. Judoka Lieke Derks veroverde brons op het WK onder 21 en werd tweede op het NK bij de senioren.

Onder de kandidaten bij de mannen bevinden zich drie landskampioenen. Trialrijder Randy Kerstjens, (snel)schaker Max Warmerdam en Cor Deelen (schietsport klein kaliber). Thijs Gipmans kwalificeerde zich voor het WK Iron Man op Hawaii en judoka Ivo Verhorstert nam voor het eerst deel aan een WK voor senioren.

Primeur

De prijs voor beste sportploeg van 2022 gaat naar de handbalsters van Cabooter Group HandbaL Venlo, die met hun landstitel voor een primeur in de clubhistorie zorgden, Meisjes-A van hockeyclub Delta óf het Racing Crew Team van Urban Dance Studio, Nederlands én Europees kampioen

Drie sporters zijn genomineerd als grootste sporttalent. Julie van den Ham behoort tot de nationale bmx-top, judoka Joes Schell won het NK voor junioren en pakte brons bij de senioren en dansduo Jesse Tuithof en Noa Mkaouar werd zowel Nederlands als Europees kampioen.

De categorie sporters met een beperking telt eveneens drie kanshebbers: de G-afdeling van Venlosche Boys, blindbaseballer Angeliek van der Velden en doelman Kevin Janssen van het Nederlands CP-voetbalelftal.

Ook inzet voor de breedtesport in Venlo wordt gewaardeerd. De Old Stars van VVV dingen mee naar deze prijs. Zo ook de organisatie van de Venloop, die sinds enkele jaren de Avond4Daagse organiseert, en tennisclub Venlo die padel introduceerde in Venlo.