Emotionele Messi na bereiken finale: ‘We maken iets spectaculairs mee’

© FIFA via Getty Images

doha -

Lionel Messi zal zondag zijn allerlaatste WK-duel spelen, en wat voor één. Na 2014 mag hij voor de tweede keer in zijn carrière de finale spelen. In de halve finale tegen Kroatië (3-0) schitterde de Argentijnse aanvoerder opnieuw met een goal en een assist.

Redactie

„Ik voel veel dingen nu, het is heel emotioneel om deze taferelen allemaal te zien. De mensen en mijn familie zien tijdens het WK iets ongelooflijks”, vertelde de 35-jarige Messi na afloop. „We gaan naar de finale, en dat was wat we wilden. Ik weet niet of het mijn beste WK is of niet. Ik geniet vooral hiervan. We waren ervan overtuigd dat deze groep het zou gaan redden. We weten hoe goed we zijn en we vroegen de mensen om in ons te geloven.”

Ik geniet van al deze mensen op de tribunes en alle Argentijnen thuis. Argentinië staat opnieuw in de WK-finale. Geniet ervan!”

Lionel Messi

„We hebben in het verleden moeilijke situaties meegemaakt. En héél goede. Vandaag maken we iets spectaculairs mee”, ging Messi verder. „Ik geniet van al deze mensen op de tribunes en alle Argentijnen thuis. Ik kan me voorstellen dat het allemaal te gek moet zijn. Argentinië staat opnieuw in de WK-finale. Geniet ervan!”

Messi verscheen zo’n 20 minuten na de halve finale in de bomvolle perszaal van het Lusail-stadion. Daarvoor vierde hij feest, samen met tienduizenden Argentijnen op de tribunes van het grootste voetbaltheater van het WK in Qatar. Messi zong en danste met zijn ploeggenoten, alsof zijn eerste wereldtitel al binnen was.

Lees ook: Hij rekt en strekt als een oude man, maar Lionel Messi was zelden zo weergaloos als in de halve finale

„We zijn vrijdag diep gegaan”, doelde de Argentijnse aanvoerder op de zege via strafschoppen op het Nederlands elftal. „We waren ook best moe. Voetbal is een intelligent spel. Maar wij lezen dat spel heel goed de laatste wedstrijden. We zetten op de juiste momenten druk en we doen wat we moeten doen om te winnen. Kroatië was vooral in het eerste half uur veel in balbezit. Maar we zijn blijven lopen en hebben op het juiste moment toegeslagen.”