Verwarde man uit te water geraakte auto gered bij veerpont in Baarlo: ‘Hij probeerde aan andere kant van Maas te komen’

Verwarde man uit te water geraakte auto gered bij veerpont in Baarlo. © De Limburger

Baarlo -

Een verwarde man is woensdagochtend uit een auto gered die te water was geraakt bij Baarlo. Hij probeerde de Maas over te steken bij het veerpont, maar dat liep fout.

Redactie

Het ongeluk gebeurde rond zeven uur woensdagochtend ter hoogte van het veerpont aan de Veerweg in Baarlo. De verwarde man wilde via de veerpont aan de andere kant van de Maas komen, laat een politiewoordvoerder weten, maar slaagde daar niet in. Zijn auto kwam half in het water terecht. Met de laadklep van de veerpont probeerde de schipper nog de auto tegen te houden, maar dat lukte uiteindelijk niet.

Verwarde man

De auto rolde alsnog volledig het water in. De man werd door een getuige uit zijn voertuig gehaald, laat de politie weten. Toen de hulpdiensten ter plekke kwamen, was de man al uit het water.

Omdat er mogelijk sprake was van een tweede persoon in de auto werd een traumahelikopter opgeroepen en kwam een duikteam van de politie ter plekke. Daarna bleek dat de verwarde man alleen in de wagen heeft gezeten en konden de helikopter en het duikteam weer terugkeren.

De bestuurder werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is inmiddels door een berger uit het water weggehaald.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal