Weer nieuwjaarsduik voor goed doel in natuurbad vakantiepark Maasbree

Tientallen bikkels storten zich jaarlijks op 1 januari in het ijskoude water van BreeBronne. © Charl Janssen

Maasbree -

Voor het eerst sinds drie jaar wordt op 1 januari weer een frisse duik in het nieuwe jaar genomen bij BreeBronne in Maasbree.

Marcel van Lier

Het vakantiepark organiseert de nieuwjaarsduik samen met Stichting Herberg Papilio. Om 13.00 uur storten de deelnemers zich in het water van het natuurbad. Vanaf 12.00 uur kunnen ze zich in het vernieuwde paviljoen van het vakantiepark gereedmaken voor de duik. Er staan vuurkorven waar marshmellows geroosterd kunnen worden, en kraampjes met warme hapjes en drank. Joekskapel Toemarop zorgt voor muziek, verder is er een tombola met prijzen van lokale en regionale winkeliers.

Met de opbrengst organiseert Stichting Herberg Papilio lotgenotenweken voor families die een kind verloren zijn. Volgens bestuurslid Marjo van Megen „om het verlies een plek te geven en om samen weer aan de familieverhoudingen te werken”.

Deelnemers betalen 5 euro en krijgen hiervoor een Unox ijsmuts en een kop erwtensoep en twee gratis entreekaartjes voor het buitenbad van BreeBronne. , die geheel 2023 geldig zijn.

Aanmelden kan via de website of op 1 januari tot 12.45 uur bij BreeBronne.