Kleine kerstmarkt en creatieve kribkes in het Kasteelpark en in het centrum van Born

© Els Verbruggen

Born
Silke van Deelen

Op het terras van Kasteelpark Born vindt op zondag 18 december van 10.00 tot 16.00 uur een kleine kerstmarkt plaats.

Op de markt zijn kerstcadeautjes te koop, evenals versgebakken wafels, hotdogs (met zuurkool) en glühwein. Ook de Kerstman komt in de middag op bezoek. Onder leiding van vrijwilligers worden er ’s middags marshmallows geroosterd. De toegang is deze dag gratis.

In het park staat ook een wensboom. Vul je wens in op de kaartjes die bij de boom liggen, stop de wens in een speciale gekleurde envelop en hang hem in de boom. Wie weet laat het park jouw wens in vervulling gaan. Tot en met zondag 8 januari 2023 staan er bovendien kribkes in het Kasteelpark. Hobbykunstenaars die het park een warm hart toedragen hebben negentien creaties gemaakt van breigaren, verf, hout, papier en gekleurde schapenwol. Neem een plattegrond mee bij de kassa en struin door het park op zoek naar alle kribkes. Noteer de letters en vorm een toepasselijk woord om kans te maken op één van de drie kerststal-knuffels.

Centrum Born

Niet alleen in het Kasteelpark zijn kribkes te vinden, ook diverse winkeliers in Born hebben een kerststal in hun etalage staan met letters erbij. Zoek de kribkes, noteer de letters, lever het formulier in bij Iris, Sasje’s of de Hema en maak kans op een van de prijzen die beschikbaar zijn gesteld door de ondernemers van Born. Deelnameformulieren liggen bij de deelnemende winkeliers.