Vivianne Miedema loopt zware beenblessure op bij Arsenal

Vivianne Miedema ligt kermend op het veld.© Visionhaus/Getty Images

Londen -

Vivianne Miedema heeft naar het zich laat aanzien een ernstige beenblessure opgelopen tijdens het duel van haar club Arsenal met Olympique Lyon in de Champions League. De spits moest tegen het einde van de eerste helft per brancard van het veld af in Londen.

Redactie

De international was in tranen en het publiek op de tribunes werd er stil van. Haar been was volledig ingepakt toen ze in de catacomben verdween, meldt de BBC. Het is nog onduidelijk wat haar blessure precies is.

De trieste aftocht van Miedema.© Action Images via Reuters

Arsenal verloor met 1-0 door een eigen goal van Frida Maanum, op slag van rust. Bij Lyon stonden de Nederlandse internationals Daniëlle van de Donk en Damaris Egurolla in de basis. Van de Donk werd halverwege vervangen.

In dezelfde groep droeg Lineth Beerensteyn met een doelpunt bij aan de 5-0-zege van haar club Juventus op FC Zürich. Uitblinker bij de Italiaanse ploeg was Cristiana Girelli die liefst vier treffers voor haar rekening nam. Oranje-international Beerensteyn had vorige maand in de thuiswedstrijd tegen Arsenal (1-1) ook al gescoord.

Door de zege heeft Lyon nu evenveel punten als Arsenal. De Engelse ploeg blijft wel eerste op basis van het doelsaldo. De eerste twee van de groep gaan door.