Gladheid in Limburg: auto belandt op de kop naast A73, traumahelikopter opgeroepen voor ongeluk op A2 bij Maastricht

© Edward-Media

Grubbenvorst/Maastricht/Roermond -

De gladheid heeft zondag in de late avond voor enkele ongelukken op de Limburgse wegen gezorgd.

Redactie

Nadat het in Limburg zondagavond in tegenstelling tot elders in het land aanvankelijk relatief rustig bleef, nam het aantal meldingen rond 22.30 uur toe.

Zo is een auto op zijn kop beland naast de A73. Het gebeurde ter hoogte van Grubbenvorst. Het is niet duidelijk of de bestuurder verwondingen heeft opgelopen. De hulpdiensten kwamen ter plekke. Daarnaast raakten meerdere auto’s van de weg op de A73.

© Edward-Media

A2 Maastricht

Op de A2 bij Maastricht vond rond 22.20 een ongeluk plaats waarbij meerdere auto’s betrokken waren. Een traumahelikopter is opgeroepen. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. Het ongeval veroorzaakte een korte file op de weg. Hoeveel gewonden er gevallen zijn, is nog niet duidelijk. Rond middernacht was de A2 ten noorden van de tunnels bij Maastricht afgesloten. Ook op de A79 tussen Maastricht en Heerlen zorgde de gladheid voor enkele ongelukken; ter hoogte van Valkenburg werd om die reden zelfs een stuk snelweg afgesloten.

Ongeval met meerdere auto’s op de A2 bij Maastricht.© Track’88

Kettingbotsing op N280

Op de N280 tussen Roermond en afslag Haelen zijn meerdere auto’s op elkaar gebotst. Het gaat om minstens drie voertuigen. Het is onbekend of de inzittenden verwondingen hebben opgelopen.

Code oranje

Rijkswaterstaat heeft weggebruikers opgeroepen niet de weg op te gaan zolang code oranje van kracht was. Weerinstituut KNMI kondigde de code oranje af voor het hele land vanwege ijzel, die ontstaat door neerslag op bevroren wegen. Code oranje werd om 6:00 uur maandagochtend opgeheven voor Limburg. Vervolgens was tijdelijk code geel van kracht.