Bedrijf achter Vliegtickets.nl failliet verklaard

© ANP / Jeffrey Groeneweg

HALFWEG -

Otravo, het moederbedrijf van onder andere Vliegtickets.nl, is failliet verklaard. Enkele dagen geleden vroeg het bedrijf uitstel van betaling aan. Vliegtickets.nl meldde toen op zijn eigen site dat alle activiteiten stil kwamen te liggen.

ANP

Otravo organiseert niet zelf reizen, maar bemiddelt in tickets, hotelreserveringen en autoverhuur. Het bedrijf verklaarde vrijdag dat klanten die al een ticket hebben ontvangen zich geen zorgen hoeven te maken en geen actie hoeven te ondernemen. Reizigers die nog geen ticket hadden gekregen, kregen het advies om direct contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij.

Het is niet duidelijk of dit advies nog steeds geldt na het faillissement of hoeveel klanten nog wachten op een al besteld ticket, zegt curator Duco van Dongen. Over de oorzaak van het bankroet kan hij ook nog niets zeggen. „Mijn aandacht gaat nu eerst uit naar de reizigers en waar zij aan toe zijn.”

Otravo ontstond in 2014 door een fusie van Vliegtickets en WTC. Later kwamen daar meer merken bij. Otravo heeft een jaaromzet van bijna 2 miljard euro. Het bedrijf heeft 26 werknemers, die afhankelijk van de lengte van hun dienstverband nog vier tot zes weken salaris krijgen doorbetaald via uitkeringsinstantie UWV.