Nieuwe film Remy van Heugten beleeft Nederlandse première op filmfestival in Rotterdam

Remy van Heugten neemt het Gouden Kalf in ontvangst in 2015.© ANP / ANP Kippa

De film Mascotte van Remy van Heugten gaat begin volgend jaar in première op het International Film Festival Rotterdam. Het is de eerste film van Van Heugten sinds het zich in Limburg afspelende Gluckauf.

Redactie

De film vertelt het verhaal van de 17-jarige Hooligan Jerry (Liam Jeans) die niet zonder problemen opgroeit tot volwassene. Ook de Limburgse Joes Brauers speelt een rol in de film.

Overigens beleeft de film niet haar wereldpremière in Rotterdam, die staat de week ervoor (21 januari) op het programma in Salt Lake City. Daar wordt op het Slamdance Film Festival - een concurrent van het prestigieuze Sundance Film Festival - de film voor het eerst vertoond.

Het filmfestival in Rotterdam is dit jaar van 25 januari tot en met 5 februari. Het is niet voor het eerst dat Van Heugten op dat podium verschijnt. In 2015 beleefde de film Gluckauf de wereldpremière in Rotterdam. Die film was de grote doorbraak van Heerlenaar Van Heugten, de film won destijds meerdere gouden kalveren. Onder meer voor beste film en beste regie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal