Filmhuis Sittard start talkshow à la ‘Wintergasten’

Rino Vincken van platenzaak Music Machine is de eerste gast in de talkshow Een Ogenblik Met in het Sittardse filmhuis.© Rob Oostwegel/archief De Limburger

Sittard -

Filmhuis De Domijnen in Sittard start woensdagavond een talkshow met de titel ‘Een Ogenblik met’. De opzet is vergelijkbaar met tv-programma ‘Wintergasten’.

Geertjan Claessens

In de talkshow praat presentator en filmmaker Richard Dols de eerste keer aan de hand van filmfragmenten met Rino Vincken van Centrummanagement Sittard en platenzaak Music Machine, waar de leden van De Wolff ooit kind aan huis waren. Het gesprek gaat ongetwijfeld ook over andere zaken dan cinema, zoals muziek.

Lees ook: Sittardse platenzaak dertig jaar een begrip: ‘De jeugd koopt voornamelijk vinyl’

Vincken speelde vroeger in de punkband Swampsurfers en kwam vaak in het vroegere Sittardse jongerencentrum en poppaleis Donkiesjot (de voorloper van Volt), waar bands als U2, Simple Minds en Sex Pistols optraden. De hoofdfilm van de avond is Sin City van Frank Miller en Robert Rodriguez uit 2005. Het totale programma duurt drie uur en start om 19.30 uur.

Ook de volgende ‘wintergast’ is al bekend: op zondag 22 januari gaat Dols in het filmhuis aan de Ligne in gesprek met de Sittardse deken Rob Merkx.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal