Aangeboden door Gemeente Voerendaal

Informatiebijeenkomst over oplichting via telefoon of computer

© gemeente Voerendaal.

Gemeente Voerendaal organiseert, samen met de politie, in elke kern van Voerendaal bijeenkomsten over digitale criminaliteit. Tijdens deze bijeenkomst leert u signalen van digitale oplichting herkennen. Denk aan fraude via e-mail, whatsapp of aan de telefoon.

Aangeboden door gemeente Voerendaal

Praktijk voorbeeldenWij laten u op diverse manieren zien hoe er van uw vertrouwen misbruik gemaakt kan worden. Deze situaties zijn gebaseerd op voorbeelden uit de praktijk. Wij vertellen u hoe u alert kunt zijn op mensen die u proberen op te lichten en wat u moet doen als u ondanks uw voorzorgsmaatregelen toch slachtoffer wordt van oplichtingspraktijken. U leert situaties herkennen en leert wat u moet doen als u verdachte zaken tegenkomt op uw telefoon, laptop of computer. Ook is er voldoende ruimte voor vragen en opmerkingen.

Waar en wanneer?De interactieve voorlichtingsactiviteit is in handen van Har Timmermans. Deze activiteit duurt maximaal 1,5 uur.

Donderdag 19 januari om 19:30 uur in Burgerij Ubachsberg, Auw Sjoel.Woensdag 25 januari om 19:30 in Burgerij Klimmen, Op d’r Plats.Dinsdag 28 februari om 15:00 uur in Kunderhoes, Kunrade-Voerendaal.Dinsdag 28 februari om 19:30 uur in Kunderhoes, Kunrade-Voerendaal.

In Ransdaal is begin november al een eerste succesvolle bijeenkomst georganiseerd. Daarop is besloten dit in alle kernen te verzorgen.

U bent van harte welkom! Wilt u erbij zijn? Stuur een mail met datum, locatie en aantal personen aan info@voerendaal.nl o.v.v. ‘Infoavond digitale criminaliteit’. Of bel 045-5753399.

Neem ook eens een kijkje op www.digitaalveiliglimburg.nl. Hierop staat veel informatie over veilig internetten en mailen en digitale weerbaarheid.