Nathan Aké matchwinnaar bij Manchester City in spektakelstuk tegen Liverpool

Nathan Aké (rechts) werd de held bij Manchester City in het League Cup-duel tegen Liverpool.© Action Images/Reuters

Manchester -

Nathan Aké is na het WK met een knal teruggekeerd bij Manchester City. De verdediger die alle wedstrijd van het Nederlands elftal in Qatar in de basis stond, maakte donderdagavond de winnende treffer in een spectaculaire League Cup-ontmoeting met titelverdediger Liverpool (3-2).

Redactie

Waar bij Liverpool alle WK-gangers - dus ook Virgil van Dijk - ontbraken in de basis, startten bij City onder anderen Aké en Kevin De Bruyne. Uiteraard was Erling Haaland ook van de partij. De Noor sloeg na een maandje rust tijdens het wereldkampioenschap al razendsnel toe. Uit een voorzet van De Bruyne knikte het fenomeen na tien minuten binnen. Precies tien minuten later stond het weer gelijk, toen Fabio Carvalho de bal binnenschoof op aangeven van James Milner.

Kort na rust kwamen The Citizens weer op voorsprong via Riyad Mahrez, maar was het antwoord er al een minuut later via Mohammed Salah. De derde klap van City bleek wel de knock-out voor The Reds. Nog binnen het uur was het Aké die raak kopte uit een voorzet van - wie anders dan - De Bruyne.

Manchester City plaatst zich zodoende voor de kwartfinale van de League Cup. De ploeg van Pep Guardiola won liefst zes van de voorbije negen edities.