Een primeur voor Unite: De Fair Tax accreditatie

Unite, gevestigd met een kantoor in Maastricht, heeft als eerste platformbedrijf een ‘Fair Tax accreditatie’ ontvangen. De Fair Tax accreditatie is een globale gouden standaard voor verantwoord fiscaal belastinggedrag en streeft ernaar om bedrijven, die op de juiste plek en op het juiste moment hun belasting betalen, te erkennen.

Aangeboden door Unite

Zij hebben deze onderscheiding te danken aan hun transparante werkwijze op het gebied van belastingen. Echter, om genomineerd te worden is er naast verantwoordelijk fiscaal gedrag een substantiële toewijding nodig aan financiële transparantie, openbaarmaking van eigendomsinformatie én moeten er systemen in plaats zijn om frauduleuze activiteiten te voorkomen. Bestuurslid van Unite, Peter Ledermann, zegt hierover:

“Eerlijke en duurzame bedrijfsvoering kenmerkt de waarden van Unite. Wij betalen onze belastingen met trots en wij zijn verheugd om het eerste platformbedrijf te zijn dat is geaccrediteerd met de Fair Tax onderscheiding volgens de Global Multinational Business Standard. Kopers, leveranciers en partners van ons platform kunnen erop vertrouwen dat ethisch bestuur en ethische relaties op de eerste plek komen”.

Unite, voorheen bekend als Mercateo, voldoet als eerste inkoopplatform wereldwijd aan deze criteria en vermeldt dit dan ook trots in een statement op hun website. Het is voor bedrijven belangrijk om waarde te hechten aan gestelde criteria omdat zij op deze manier positief kunnen bijdragen aan sociale en economische gemeenschappen. Daarnaast zorgen ze met deze bijdrage voor verantwoord ondernemen en bevorderd deze eerlijke concurrentie. Deze kwesties staan dan ook hoog in het vaandel bij Unite. Zo heeft Unite naast de Fair Tax accreditatie ook al een Zilveren Ecodavis certificering, een rating van het duurzaamheidsmanagement systeem. Het Unite platform biedt vele voordelen voor de kleinere, vaak regionale bedrijven. Zo profiteren zij doordat ze dankzij het platform makkelijk een digitalisatieslag kunnen maken waarmee zij op de anonieme marktplaats direct concurreren met grotere bedrijven, vaak multinationals. Zonder het platform zou dit een flinke uitdaging zijn. Daarnaast mengt Unite zich ook in de meer lokale CSR-activiteiten. Zo is Unite in Duitsland beloond met een prijs voor ‘health & well being’ en wordt het platform momenteel actief ingezet om stakeholders mee te benaderen voor het leveren van humanitaire hulp aan Oekraïense kinderen.

Over UniteUnite is een b2b inkoopplatform dat inkopers en verkopers met elkaar verbindt. Het platform bevat en ontwikkeld slimme functionaliteiten die bedrijven helpen bij het bouwen van degelijke, betrouwbare relaties en het verduurzamen van hun supply chain. Met haar digitale oplossingen maakt Unite sourcing, inkoop en verkoop, transacties en samenwerking eenvoudig en efficiënt. Door middel van de schaalbare en flexibele infrastructuur van Unite worden zakelijke relaties gefaciliteerd en de duurzaamheid en de veerkracht van de supply chain ondersteund. Het groeiende ecosysteem omvat inkopers, leveranciers, fabrikanten, distributeurs, technologiepartners en netwerken.

Voortbouwend op de expertise en geschiedenis van Mercateo op het gebied van spot-buying heeft het bedrijf sinds 2000 al sterke fundamenten gelegd: eerlijke concurrentie, betrouwbare partnerschappen en Europese datasoevereiniteit.

Het hoofdkantoor van Unite is gevestigd in Leipzig, Duitsland. Het bedrijf is in 15 Europese landen actief. Meer dan 750 mensen werken voor Unite, zowel op kantoor als remote. Kijk voor meer informatie op unite.eu.