Grote namen op poster carnavalsevenement Bombarié Basilca in Susteren

Het programma is bekend.© Facebookpagina Graasboerriek

Susteren -

De organisatie van het nieuwe carnavalsevenement Bombarié Basilca, dat zaterdag 11 februari op het Salvatorplein in Susteren plaatsvindt, heeft een groot deel van het programma bekendgemaakt.

Paul Dolhain

Op het affiche prijken niet de minste artiesten. Zo zal Marleen Rutten op de allereerste editie van het buitenevenement acte de présence geven, is Big Benny van de partij, en dat zelfde geldt voor Henk en Ton van de Janse Bagge Bend. Andere namen die op de poster staan: Ohne Bezei, Kerdju, zaate hermenie Rek ut Neet, de auwt Graasboerinne en auwt prinse van Susteren. Meervoudig LVK-winnaars en local heroes Spik & Span treden uiteraard ook op. Op een later tijdstip zal de organisatie nog meer namen bekendmaken.

In de week voor vastelaovend, op zaterdag 11 februari, wordt in Susteren voor het eerst in de geschiedenis een openluchtevenement gehouden voorafgaand aan carnaval. De organisatie is in handen van De Graasbörgers in samenwerking met lokale carnavalsgroepen en zaate hermeniekes. Gemikt wordt op een opkomst van minimaal driehonderd bezoeker. Het evenement is gratis toegankelijk en start om 15.00 uur. Net als de Heiligdomsvaart zal de basiliek het decor vormen.

Lees ook: Susteren krijgt met Bombarié Basilca een eigen carnavalsevenement