Automobilist vlucht voor politie en crasht tegen woning: bestuurder had geen rijbewijs en was onder invloed van alcohol

De gecrashte auto in Maasbracht© AV Limburg

Maasbracht -

Een wilde achtervolging in Maasbracht eindigde in de nacht van maandag op dinsdag met een harde klap tegen een woning aan de Kerkstraat. De automobilist - een 23-jarige man uit de gemeente Leudal - werd door de politie aangehouden.

Paul Geraedts

Iets na 2.00 uur negeerde de bestuurde van de auto een stopteken van de politie op de Rijksweg bij Maasbracht. Die zette vervolgens de achtervolging in. Volgens een woordvoerder van de politie werden hierbij snelheden behaald van zo’n 120 kilometer per uur, waar de maximumsnelheid 50 kilometer per uur is. Uiteindelijk verloor de automobilist de macht over het stuur en crashte tegen een woning aan de Kerkstraat.

Geen rijbewijs

De auto werd hierbij totaal verwoest, en ook de woning liep aanzienlijke schade op. Zowel bestuurder als bewoners van het pand raakten niet gewond. Wel moesten de bewoners hierbij tijdelijk evacueren. Of zij inmiddels weer terug zijn, kon de politie niet zeggen.

Na aanhouding van de bestuurder werd duidelijk dat deze geen rijbewijs had en onder invloed van alcohol was. De man is naar het politiebureau overgebracht.

Lees ook: Duwboot loopt vol water na aanvaring met oever in Maasbracht: Julianakanaal tijdlang deels geblokkeerd