Chauffeur veegwagen komt te overlijden door aanrijding met trein bij spoorwegovergang Tienray

Vrachtwagen aangereden door trein bij spoorwegovergang Tienray: treinstel is ontspoord en een gewonde.© Edward Media

Tienray -

Een bestuurder van een veegwagen is woensdagmiddag overleden na een aanrijding met een trein bij een spoorwegovergang in Tienray.

Simon Doesborgh

Dat bevestigt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Limburg-Noord. Het incident vond rond tien over half drie plaats bij de spoorwegovergang aan de Spoorstraat in Tienray. De hulpdiensten rukten massaal uit na het ongeval, meldt de veiligheidsregio.

Volgens de politie is de trein tegen een veegwagen aangereden. De bestuurder van de veegwagen raakte zwaargewond er werd volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio ter plekke gereanimeerd. Dat mocht niet baten.

Lichtgewonde passagiers

In de trein zaten volgens de zegsman 34 passagiers, van wie er twee lichtgewond zijn geraakt. De machinist van de trein liep hoofdletsel op. Een van hen werd naar het ziekenhuis gebracht, twee anderen zijn ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel en hoefden niet naar het ziekenhuis. Aanvankelijk spraken de hulpdiensten van twee gewonde passagiers, maar dat blijken er volgens de politie drie te zijn.

Het treinstel wordt ontruimd, de passagiers werden met bussen naar het gemeentehuis gebracht. Daar werden ze opgevangen en kregen ze eventuele slachtofferhulp.

Geen treinverkeer

Door het ongeval is volgens ProRail grote schade aan de infrastructuur ontstaan. Dat maakt treinverkeer tussen Venlo en Venray onmogelijk. „De eerste schatting is dat de herstelwerkzaamheden tot morgen einde dag in beslag zullen nemen”, aldus ProRail. De NS meldt dat er zeker tot donderdag 18.00 uur geen treinen rijden. Tussen Venray, Blerick en Venlo rijden stopbussen. De spoorwegovergang aan de Spoorstraat is woensdagavond nog enkele uren afgesloten in verband met het onderzoek door onder meer de politie.

Hoe het ongeluk bij de spoorwegovergang aan de Spoorstraat precies is gebeurd, kon de woordvoerder van de veiligheidsregio niet zeggen. „Dat moet nog worden onderzocht”, zei hij. Het is niet duidelijk of de trein tegen de veegwagen aan is gereden, of andersom. „De veegwagen is zo’n 30 meter verderop in de berm beland”, aldus de woordvoerder. „De trein staat zo’n 100 meter verderop stil.” Dat duidt er volgens de woordvoerder op dat het een flinke klap is geweest. Volgens een ooggetuige in het Algemeen Dagblad sloten de spoorbomen te laat. „Helaas komt het vaker voor op die bewuste spoorwegovergang.”

‘We hoorden een klap’

Dat merkte ook Lucas Peeters, die achterin het treinstel zat. Hij loopt onder begeleiding van de brandweer met zijn medepassagiers tegen kwart over vier vanuit de gestrande trein over een modderig weiland naar de bus. „We hoorden een klap en er vloog wat modder tegen de ramen”, vertelt hij met zijn tas in zijn hand. „Toen ik zag dat we een spoorwegovergang waren gepasseerd, wist ik eigenlijk al genoeg: we hadden iets geraakt.”

Volgens de 19-jarige bleef het daarna enige tijd stil. „We informeerden zelf regelmatig, maar niemand wist precies wat er gebeurd was.” Uiteindelijk besefte hij wat was gebeurd toen hij een nieuwsbericht doorgestuurd kreeg op zijn telefoon. „Heel heftig, natuurlijk.” Peeters, die van een bezoek aan vrienden in Tilburg afkomt, hoeft de bus niet in. „Mijn broer komt me gelukkig ophalen.”

Reacties na aanrijding met trein bij spoorwegovergang Tienray.© Track’88

© Edward-Media

© Edward-Media

© Edward-Media

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal