Ronaldo tekent contract tot medio 2025 bij Al-Nassr

Cristiano Ronaldo.© ANP/HH

Cristiano Ronaldo heeft een contract tot medio 2025 getekend bij Al-Nassr uit Saoedi-Arabië en krijgt rugnummer 7. De Portugese wereldster zat ruim een maand zonder club, maar heeft nu dus weer een werkgever gevonden.

Redactie

De 37-jarige aanvaller, vijf keer winnaar van de Gouden Bal, forceerde in november een breuk bij Manchester United. Na een bijzonder kritisch interview van Ronaldo liet Manchester United het contract van de grootverdiener ontbinden. De Portugees zei in het tv-programma Piers Morgan Uncensored onder meer dat hij zich verraden voelt door de Engelse club en dat trainer Erik ten Hag hem wilde provoceren. Ronaldo kreeg in de eerste maanden van dit seizoen weinig speeltijd van de nieuwe Nederlandse trainer.

Topscorer aller tijden

De Portugees brak zo’n twintig jaar geleden in eigen land door bij Sporting Portugal en verhuisde in 2003 naar Manchester United. Zes jaar en vele prijzen later stapte Ronaldo over naar Real Madrid, waarmee hij onder meer vier keer de Champions League won. Hij is met 140 doelpunten de topscorer aller tijden van dat toernooi.

Ronaldo voetbalde tussen 2018 en 2021 voor Juventus en keerde daarna terug naar Manchester. Dit seizoen belandde hij onder Ten Hag op de bank, waarna Ronaldo een vertrek forceerde.Al-Nassr is de koploper van Saoedi-Arabië.