Nationale Vuurwerk in Rotterdam afgelast vanwege slecht weer

© ANP

Rotterdam -

Het Nationale Vuurwerk bij de Erasmusbrug in Rotterdam gaat niet door vanwege het stormachtige weer.

Redactie

Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten. Lange tijd was het onduidelijk of de vuurwerkshow in het centrum wel of niet door kon gaan, maar vanwege het weer is het te gevaarlijk, aldus de woordvoerder.

Ook Het Nationale Kindervuurwerk op de Holland Amerikakade in Rotterdam, dat om 18.00 uur zou zijn, is afgelast. De vuurwerkshows op twee andere locaties in de gemeente, Hoek van Holland en Nesselande, zijn eveneens afgelast. In Hoek van Holland zou er een show zijn op het strand nabij Zeeplein en in Nesselande op de Zevenhuizerplas.

De Erasmusbrug blijft gesloten tot 02.30 uur, zo meldt de gemeente op Twitter.

Eerder liet de organisator van de show, evenementenbureau JMR, weten dat er een groot risico was dat het vuurwerkspektakel niet door zou gaan. „Bij een storm heb je meteen duidelijkheid, maar nu zit je net onder of boven die windsnelheid van 9 meter per seconde”, zo zei een woordvoerder. De gemeente liet vrijdag al weten het weer „van minuut tot minuut” in de gaten te houden. „Het komt vaak voor dat de wind in de avond gaat liggen en daar hopen we dan ook op”, klonk het toen.

Geen vuurwerk op Amsterdams Museumplein, wel licht- en muziekshow

Door het hele land zijn vuurwerkshows afgelast vanwege de harde wind. Zo gelastte Den Haag de show bij de Hofvijver vrijdag al af vanwege het weer. De traditionele vreugdevuren in de gemeente (Scheveningen en Duindorp) zijn uit voorzorg al vrijdag ontstoken. In Amsterdam is de show op de A’Dam Toren geannuleerd. Bij de professionele vuurwerkshow op het Museumplein in de hoofdstad wordt zaterdagavond ook geen eco-vuurwerk afgestoken, maar de show met licht en muziek gaat wel door. In onder meer Hilversum, Apeldoorn, Tilburg en Zoetermeer gaan shows ook niet door vanwege het weer.