Franciscusgroep Wijlre krijgt gemeentelijke prijs

Vrijwilligers van de Paus Franciscusgroep in Wijlre.© Jean-Pierre Geusens

Wijlre -

De Paus Franciscusgroep uit Wijlre heeft de jaarlijkse Uitstralingsprijs van de gemeente Gulpen-Wittem gekregen. Die werd uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst. ‘Het is een grote inspiratiebron’.

onze verslaggever

De Uitstralingsprijs gaat jaarlijks naar een persoon, vereniging of stichting die een positieve bijdrage heeft geleverd aan de leefbaarheid en/of de gemeente in een positief daglicht heeft gesteld.

De Paus Franciscusgroep helpt en ondersteunt inwoners van Gulpen-Wittem die daar behoefte aan hebben. Dat varieert van fysieke en/of administratieve ondersteuning tot en met het organiseren van activiteiten. De gemeente ziet de coördinatiegroep van 8 personen en 26 vrijwilligers als een ‘grote bron van inspiratie’.

De Paus Franciscusgroep, Bie Truuj en de Hoeskamer zijn alle drie vrijwilligersorganisaties en vormen samen de stichting M Viefentwintig, maar staan in de volksmond bekend als de Paus Franciscusgroep Wijlre. De prijs bestaat uit een oorkonde en een beeldje van Pierre Lumey.

Lees ook: Vrijwilligers Franciscusgroep Wijlre breiden activiteiten uit: ‘Dat Syrische vrouwtje dat voor ons tot Allah bidt, daar doen we het voor’