Van den Bergh eerste Belg ooit in halve finale WK darts, ook Smith door

Dimitri Van den Bergh.© ANP/HH

Dimitri Van den Bergh heeft voor het eerst in zijn loopbaan de halve finale van het WK darts bereikt. De Belg was in de kwartfinale met 5-3 te sterk voor Jonny Clayton. Michael Smith won zijn kwartfinale met dezelfde cijfers van Stephen Bunting.

Redactie

Clayton en Van den Bergh hielden elkaar lang in evenwicht en wonnen allebei de eerste drie sets de ze zelf begonnen. In de zevende ging het echter al snel mis voor Clayton. Ondanks een grote voorsprong in de eerste leg werd hij gebroken door de Belg. Die achterstand wist hij, ondanks enkele kansen in de vierde leg, niet te repareren en dus hoefde Van den Bergh enkel nog zijn eigen set te behouden voor een plek bij de laatste vier.

Maar Van den Bergh kwam onder duk te staan en leverde bij 1-1 zijn eigen leg in, waardoor Clayton de kans kreeg terug te breken. Clayton liet die echter liggen, waarna Van den Bergh het wel afmaakte. Hij is daarmee de eerste Belg ooit in de halve finale van het WK darts. Daarin wacht hem mogelijk een duel met Michael van Gerwen, de Nederlander treedt zondagavond aan tegen Chris Dobey.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Raak

Bij Michael Smith tegen Stephen Bunting kwam de eerste setbreak iets eerder. In de vierde set was het raak voor Smith, mede ook doordat Bunting in de laatste leg een paar kansen liet liggen om de break te voorkomen. Daarna liep Smith vlotjes uit naar 4-1. Bunting behield vervolgens zijn eigen set en brak Smith ook, waardoor de spanning weer helemaal terug was in deze kwartfinale.

Bunting leverde in zijn gelijkmakende set echter direct zijn eerste leg in, waardoor het initiatief om het beslissen lag bij Smith. Hij miste vervolgens nog zijn eerste matchdart, maar omdat Bunting die misser niet afstrafte kon hij zichzelf een beurt later alsnog van een plek in de halve finale verzekeren.