Bewoners van vier Limburgse postcodes mogen elk een ton verdelen

© Fotolia

Weert/Maastricht/Sittard/Heerlen -

Voor bewoners van vier Limburgse postcodes is 2023 feestelijk begonnen. Deelnemers van de Postcode Loterij mogen elk een bedrag van 100.000 euro verdelen.

Redactie

De prijswinnaars wonen in Weert (6003 NG), Maastricht (6215 AG), Sittard (6136 VP Sittard) en Heerlen (6418 PP Heerlen). De winnaars krijgen persoonlijk bericht over de hoogte van hun gewonnen prijs.

Opmerkelijk is dat Sittard alweer bij de prijswinnende steden in de Postcode Loterij behoort. Zes jaar geleden vergaarde een reeks inwoners van de Heinseweg en omgeving op slag een fortuin toen zij de zogeheten Kanjerprijs van in totaal bijna 44 miljoen in de wacht sleepten. Maar ook recenter was het raak in Sittard. De PostcodeStraatprijs viel in september 2022 in de Jupiterstraat. Toen waren er veertien winnaars. Inwoners van de Margrietlaan in Sittard vielen daarvoor al royaal in de prijzen in de Postcode Loterij. Deelnemende bewoners mochten een kwart miljoen euro verdelen.

De Postcodekanjer van 58,9 miljoen euro is gevallen in Heemskerk. De hoofdprijs viel vorig jaar in Reuver.

Eerder zondag werd duidelijk dat de hoofdprijs van 30 miljoen euro van de oudejaarstrekking van de Staatsloterij is verkocht in Amersfoort.