Ruim de helft van het Nederlandse wagenpark ouder dan tien jaar, Limburg blijft flink achter met elektrisch rijden

Nog maar weinig elektrische auto’s in Limburg.© ANP

Den Haag / Maastricht -

Ruim de helft van de 11 miljoen personenauto’s en bedrijfswagens in Nederland is meer dan tien jaar oud, meldt de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) op basis van nieuwe cijfers. Limburg is de provincie met het minste aantal elektrische auto’s.

ANP

Daarmee heeft Nederland een van de oudste wagenparken in Europa. In de categorie ouder dan tien jaar rijden nog 2.976 elektrische personenauto’s rond en 403 elektrische bedrijfswagens. „Dat valt in het niet bij de aantallen verbrandingsmotoren in die leeftijdsgroep die nog in gebruik zijn”, aldus de RDW.

Nederland telt nu in totaal 343.677 elektrische personenauto’s en lichte bedrijfswagens. „Dit aantal lijkt nog bescheiden. Toch is elektrisch rijden aan een opmars bezig”, stelt de instantie. Het aantal benzineauto’s bedraagt momenteel ruim 7,8 miljoen. Hoewel diesels de afgelopen jaren minder populair zijn geworden, rijden er nog altijd bijna 2 miljoen rond in ons land.

De RDW maakte ook bekend dat Flevoland de meeste volledig elektrisch aangedreven auto’s telt, met een aandeel van 11,5 procent. Van de personenauto’s jonger dan vijf jaar is in Flevoland zelfs 20,9 procent elektrisch. Limburg blijft volgens de RDW met 7,3 procent flink achter.

Lees ook: Volkswagen is niet langer het populairste automerk in Nederland

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal