Marvel-ster Jeremy Renner in kritieke toestand na ongeluk tijdens het sneeuwschuiven

Jeremy Renner.© ANP / AFP

De Amerikaanse acteur Jeremy Renner is zondag zwaargewond geraakt toen hij een ongeluk kreeg tijdens het sneeuwschuiven. Zijn toestand is kritiek maar stabiel, heeft zijn woordvoerder gemeld aan Amerikaanse media.

Redactie

Het ongeluk gebeurde zondag bij Renners huis in de buurt van de stad Reno, in Nevada. Op oudejaarsavond vond daar een sneeuwstorm plaats, waardoor duizenden huishoudens zonder stroom kwamen te zitten. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Renner is per helikopter naar het ziekenhuis vervoerd.

Renner is onder meer bekend van zijn rol in The Hurt Locker, waarvoor hij in 2010 een Oscarnominatie voor beste acteur kreeg. Het jaar erop maakte hij opnieuw kans, dit keer in de categorie beste bijrol voor The Town.

Renner raakte bij het grote publiek bekend dankzij zijn rol als boogschutter Clint Barton, de meest menselijke van alle Marvelhelden. Hij heeft die rol in maar liefst vijf films gespeeld én een eigen tv-serie, Hawkeye.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal