Hotel Sinestra van Michiel ten Horn uit Horst eerste Gouden Film van 2023

Fragment uit de film Hotel Sinestra.© Dutch Filmworks

Horst -

De familiefilm Hotel Sinestra is de eerste film die in 2023 de status van Gouden Film heeft behaald. De film van de in Horst opgegroeide regisseur Michiel ten Horn passeerde de grens van 100.000 bezoekers en wordt daarom bekroond met een Gouden Film Award.

Redactie

Hotel Sinestra gaat over de 11-jarige Ava (Bobbie Mulder) die tijdens een skivakantie in een boze bui wenst dat haar ouders (Elise Schaap en Jeroen Spitzenberger) er niet zouden zijn. Haar verbazing is groot als haar wens de volgende dag uitgekomen blijkt te zijn. Zij en haar vrienden kunnen nu ervaren hoe het leven is zonder volwassenen. Maar deze situatie blijkt ook nadelen te hebben.

De prijs is een initiatief van het Nederlands Film Festival, met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. Behalve de Gouden Film Award voor 100.000 bezoekers worden ook Platina Film en Diamanten Film Awards uitgereikt aan films waarvoor respectievelijk 400.000 en 1 miljoen bioscoopkaartjes worden verkocht.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal