Michael van Gerwen verliest finale van Michael Smith: geen vierde wereldtitel

© ANP / EPA

Londen -

Michael van Gerwen is er na een geweldige eindstrijd niet in geslaagd om voor de vierde keer in zijn carrière de wereldtitel te grijpen.

Redactie

De 33-jarige Nederlander moest in de finale van het belangrijkste toernooi van het jaar zijn meerdere erkennen in Michael Smith: 7-4. Door zijn overwinning is de Engelsman, die dinsdagavond een spectaculaire 9-darter gooide, ook de nieuwe nummer één van de wereld. Smith, die 22 180’ers noteerde, kwam in de finale tot een gemiddelde van 100,87. Van Gerwen had over de hele wedstrijd een gemiddelde score van 99,58.

Van Gerwen verscheen blakend van het zelfvertrouwen aan de oche. De afgelopen dagen maakte Mighty Mike diepe indruk. In de kwartfinale was de Nederlander met 5-0 te sterk voor Chris Dobey en in de halve finale gunde hij ook de Belg Dimitri van den Bergh geen enkele set: 6-0.Onze landgenoot begon uitstekend aan de eindstrijd. Hij wist direct de set van Michael Smith te pakken. In de tweede set zorgden de twee voor een historisch moment. De 32-jarige Smith zette Alexandra Palace in vuur en vlam en overtuigde met een 9-darter. Ook de Brabander was dicht bij een 9-darter, maar hij miste de dubbel.