Is het tijd om over te stappen op een andere zorgverzekering?

© Pexels.com.

Het zal je niet ontgaan zijn dat het leven in 2022 aanzienlijk duurder geworden is. De oorlog in Oekraïne, de toenemende inflatie en de stijgende energieprijzen trekken een zware wissel op het dagelijks leven. Gelukkig zijn er manieren om te besparen, maar zorg dat je de juiste keuzes maakt. Veel mensen denken dat het verstandig is om zich minder goed te verzekeren. Dat is echter geen aanrader. Wat je wel kunt doen, is kijken waar je een goede verzekering voor een goede prijs kunt vinden. Als je namelijk slim te werk gaat, kun je een besparing realiseren en toch goed verzekerd blijven. Wij laten je zien hoe.

Aangeboden door Univé

Bezuinig niet op je verzekeringEen verzekering is bedoeld om situaties op te vangen die je anders in de problemen kunnen brengen. Als je bijvoorbeeld ziek wordt en in het ziekenhuis opgenomen moet worden, kunnen de kosten heel snel oplopen. Vandaar dat het in Nederland verplicht is om een ziektekostenverzekering te hebben. Deze basisverzekering dekt de kosten die je maakt wanneer je naar de huisarts moet, maar dus ook wanneer je in het ziekenhuis wordt opgenomen. Je kunt bij deze verzekering op een aantal manieren geld besparen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om geen aanvullende verzekering te nemen. Denk hierbij aan de tandartskosten. Heb je nooit iets bij de tandarts, dan is het niet per se nodig dat je wel een speciale verzekering neemt voor je behandeling.

Kies een passende zorgverzekeringAls je op zoek gaat naar een zorgverzekering zul je zien dat je kunt kiezen wat je neemt. Kijk goed naar je situatie en je zorgvraag om te bepalen wat je nodig hebt. Je kunt namelijk kiezen voor een lage zorgpremie, maar als je veel zorg nodig hebt, betekent dit waarschijnlijk dat je uiteindelijk geld bij moet betalen. In dat geval is het beter om te kiezen voor een hogere premie zodat je uiteindelijk meer geld overhoudt. Kijk ook even naar je eigen risico. Dit kun je namelijk verhogen zodat je maandelijkse premie naar beneden gaat. Dit brengt echter ook met zich mee dat je zelf een hoger bedrag moet betalen wanneer je zorg nodig hebt. Ga je vervolgens over dit bedrag heen, dan dekt de verzekering deze kosten voor je.

Kies een pakket en pak extra voordeelVeel verzekeringsmaatschappijen bieden niet alleen een zorgverzekering aan, maar ook tal van andere verzekeringen. Denk hierbij aan een inboedelverzekering, een reisverzekering of een rechtsbijstandverzekering. Kies je ervoor om al je verzekeringen bij een en dezelfde maatschappij af te sluiten, dan kun je profiteren van pakketkorting. Dit kan oplopen tot wel tien procent per jaar wat een voordeel is dat te mooi is om te laten liggen. Kijk daarom vandaag nog even waar jij de beste deal kunt scoren.