VC Limax verliest en is koploper af

© Loraine Bodewes

Linne -

De volleyballers van Numidia/VC Limax hebben hun derde verlies geleden. Door de nederlaag tegen mede-hoogvlieger Lycurgus (3-1) hebben de Linnenaren hun koppositie overgedragen aan SSS.

Tim Cox

Het jaar 2022 was voor VC Limax er eentje om in te lijsten. In het vorige seizoen werden de laatste tien duels stuk voor stuk gewonnen en in het huidige seizoen werden pas twee nederlagen geleden en ging de ploeg van coach Guido Görtzen knallend het jaar uit.

Die sterke serie kon Limax in Groningen niet voortzetten. De Limburgse eredivisionist liep vanaf het eerste punt al achter Lycurgus aan, dat de openingsset dan ook won: 25-19. Limax toonde in set twee veerkracht, maar dat bleek uiteindelijk net niet genoeg: 25-22. Dat Limax daarna de derde set won (22-25) leek een voorbode voor een comeback. Maar niets was minder waar: Lycurgus pakte vakkundig de zege (25-14).

Derde positie

Door de nederlaag zakt Limax naar de derde positie. SSS is na de zege op Talentteam Papendal de nieuwe koploper, terwijl Lycurgus (vierde) dichterbij Limax is gekomen en Orion (tweede) er zelfs voorbij ging.