Vijf liedjes uit Westelijke Mijnstreek in eerste halve finale LVK

Bjorn en Mieke uit Venray wonnen het LVK van 2022, met Âltied ope.© Archieffoto John Peters

Westelijke Mijnstreek -

Vijf liedjes uit de Westelijke Mijnstreek doen vrijdag 13 januari mee aan de eerste van drie halve finales voor het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK).

Redactie

Ver laeve mer eine keer van Don Kiesjot uit Guttecoven, Altied pries! van Pascal Sutherland uit Doenrade, Sjoenkel polonaise van Wild Vleisj uit Elsloo, Dao! van Spik en Span uit Susteren, en Wo brent nog leich van Cyrille Niël uit Sittard zitten bij de eerste 20 halve finalisten.

Stemmen

De uitzending door L1 op radio en televisie, is van 18.00 tot 20.00 uur. Stemmen kan per sms tot 30 minuten na de uitzending. De uitzending wordt de dag erna herhaald, ook dan kan er na afloop gestemd worden.

De andere twee halve finales vinden op 20 en 27 januari plaats. In totaal maken 60 artiesten hun opwachting. Per halve finale en per herhaling kan per telefoonnummer op maximaal drie unieke liedjes gestemd worden. Daarvoor kan driemaal een apart sms-bericht (1 euro per sms) gestuurd worden naar 4004. In totaal doen 10 liedjes uit de Westelijke Mijnstreek mee aan de drie halve finales.

De 20 finalisten worden zondag 29 januari bekendgemaakt. Zowel de drie halve finales als de finale zijn inmiddels uitverkocht. De finale is op vrijdag 3 februari in Venray.

Meer informatie: www.stichtinglvk.nl.

Lees ook: Het kleine Elsloo staat met drie acts in de halve finale van het LVK: ‘We zijn chauvinistisch en willen het dorp dolgraag op de kaart zetten’