Meer Bomen Nu-campagne officieel van start in de Provincie Limburg

© Meerbomen.nu

Sittard
Silke van Deelen

De Provincie Limburg krijgt de komende jaren meer bomen en bossen, mede dankzij de campagne Meer bomen Nu die op vrijdag 13 januari officieel start in Limburg.

De Provincie en Meer Bomen Nu-campagne hebben tot doel om samen 30.000 bomen te (ver)planten bij boeren, burgers en particuliere initiatieven. Jonge boompjes en struiken op plekken waar ze geen kans hebben, bijvoorbeeld omdat er te weinig licht is, ze te dicht op elkaar of te dicht bij het pad staan, worden verhuisd naar kansrijke plekken. Door samen aan de slag te gaan krijgen duizenden boompjes en struiken een tweede kans. De verplantmethode van Meer Bomen Nu helpt klimaatverandering tegen te gaan én biedt vrijwilligers een dag in de natuur.

Iedereen kan meedoen om Limburg te vergroenen. Door bomen aan te vragen en te planten, door te helpen verplanten, boompjes tijdelijk op te slaan of te helpen met uitdelen, boompjes van plek A naar B te brengen. Eigen initiatieven kunnen aangemeld worden via limburg@meerbomen.nu.

De volgende verplantdag staat al op het programma en wel op vrijdag 13 januari van 10.30 tot 15.00 uur bij Landgoed Watersley, Watersley 31 in Sittard. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via deze link.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal