Italiaanse sportpers: ‘Perr Schuurs in belangstelling van Inter’

Perr Schuurs in Turijn.© Cinzia Ronco

Maastricht -

Perr Schuurs staat in de belangstelling van de Italiaanse topclub Internazionale. Dat meldt de Italiaanse sportkrant Tuttosport.

Emil Visser

De 23-jarige Limburgse verdediger speelt sinds deze zomer voor Torino en maakt daar een goede indruk. Zo goed zelfs, dat de nummer vier van de competitie hem wil overnemen. Inter, 19-voudig landskampioen, denkt namelijk na over een opvolger voor Milan Skriniar. De Slowaak staat in de belangstelling van Paris Saint-Germain.

Ajax

De centrumverdediger uit Nieuwstadt brak in 2016 door bij Fortuna Sittard en maakte vervolgens een transfer naar Ajax. Omdat hij meer aan spelen wilde toekomen, koos hij er voor om afgelopen zomer over te stappen naar de middenmoter in de Serie A. Torino betaalde zo’n 9 miljoen euro voor hem, plus eventuele bonussen tot een maximum van nog eens 2,3 miljoen.

Perr Schuurs in het shirt van Torino.© ANP/HH

De beste

Tuttosport schrijft dat Schuurs nu zo’n 25 miljoen euro moet kosten. De verdediger heeft nog een contract tot medio 2026 bij Torino, met een optie op nog een jaar. ‘Los van een aantal extreem dure vedetten wordt Schuurs momenteel door Inter beschouwd als een van de beste spelers in de Serie A, zo niet al de beste, in termen van prijs-kwaliteitverhouding’, zo weet de krant uit Turijn. Schuurs kwam uit in 13 wedstrijden voor Torino en scoorde een keer.

Lees ook de uitgebreide reportage met Perr Schuurs in Turijn: Perr Schuurs geniet na zijn vertrek bij Ajax in Turijn: ‘Als je kijkt welke jeugdspelers van Fortuna ooit naar grote competities zijn gegaan, dan zijn dat er niet zoveel’

Atletico Madrid

De kans is groot dat er meer kapers op de kust zijn voor de centrale verdediger. In november wist de Spaanse krant Mundo Deportivo al te melden dat ook Atletico Madrid Schuurs op de voet volgt.