Topman Trump Organization moet cel in wegens belastingfraude

Financieel topman Allen Weisselberg van The Trump Organization moet vijf maanden de gevangenis in omdat hij belastingfraude heeft gepleegd.

Redactie

De CFO van het het onroerendgoedbedrijf van Donald Trump en diens familie gaf afgelopen zomer al toe dat The Trump Organization jarenlang belasting ontdook door hem en andere werknemers te belonen met extraatjes als huisvesting, privéonderwijs en auto’s die buiten de boeken werden gehouden.

De 75-jarige Weisselberg werkt al sinds de jaren tachtig voor het familiebedrijf van de voormalige Amerikaanse president. De financiële topman gaf toe dat hij 1,76 miljoen dollar aan niet-aangegeven inkomsten had ontvangen en stemde ermee in om bijna 2 miljoen dollar aan achterstallige belastingen te betalen.

Trump is zelf niet aangeklaagd in de zaak, maar The Trump Organization wel. Het bedrijf werd in december schuldig bevonden aan fraude, omdat het met een crimineel plan jarenlang de belastingautoriteiten heeft bedrogen. Weisselberg had wel vijftien jaar cel kunnen krijgen als hij niet bij justitie had getuigd tegen het familiebedrijf. De straf voor het bedrijf, waarschijnlijk een boete, wordt vrijdag bekend.The Trump Organization heeft hotels, golfbanen en vakantieverblijven over de hele wereld. Trump zette de aanklachten eerder weg als een „heksenjacht van de radicaal-linkse Democraten” en „gerechtelijk wangedrag.”