Nieuwe familievoorstelling ‘Pippipowerrrrr’ in première in Sittard

© Rufus Hegeman

Sittard
Silke van Deelen

‘Pippipowerrrrr’, een nieuwe familievoorstelling over trouw zijn aan jezelf, heeft de première op zaterdag 21 januari in de Laaglandzaal van het Toon Hermans Theater Sittard.

De nieuwe familievoorstelling (8+) van Het Laagland maakt een tournee langs 35 theaters en is geïnspireerd op moedige, eigenzinnige types als Pippi, Greta Thunberg, Billie Eilish, Harry Styles, Blue Ivy, Simone Biles, Stromae, Lizzo en Tim Hofman; allemaal persoonlijkheden die trouw zijn gebleven aan zichzelf, ook als anderen daar van alles van vinden.

Pippipowerrrrr is energiek theater voor jongens én meiden in de stijl van de met de ZAPP Theaterprijs bekroonde Joris & De Drakentemmers. De voorstelling wordt gespeeld door vijf verschillende meiden. Regisseur Inez Derksen: „Trouw zijn aan jezelf is een echte uitdaging. Elk kind en elke volwassene kent die momenten waarop je jezelf aanpast aan de rest om erbij te horen. Begrijpelijk, maar uiteindelijk geen fijn gevoel. Laten zien wie jij bent en waar jij voor staat is spannend en soms heel ongemakkelijk. Deze meiden zijn onderling heel verschillend, maar wat ze verbindt is de durf om de ‘Pippi’ in zichzelf te onderzoeken én te delen. Zo’n beetje alles wat je op de vloer aan tekst, zang, dans en andere skills ziet en hoort, komt uit hun eigen koker. Ik weet zeker dat iedereen zich in één van hen zal herkennen.”

Naast de première in Sittard op zaterdag 21 januari om 19.30 uur is de voorstelling daar ook nog te zien op zondag 22 januari om 14.30 uur.

Kaarten voor 21 en 22 januari zijn te verkrijgen via www.toonhermanstheater.nl.