Volleybalsters Fast pakken in vijftiende wedstrijd eindelijk de eerste overwinning

© Getty Images

Gennep -

ARBO Rotterdam/Fast heeft voor het eerst dit seizoen gewonnen. Tegen Dynamo was de volleybalploeg uit Gennep met 3-1 te sterk.

Tim Cox

Het duurde liefst vijftien wedstrijden, maar in de eerste thuiswedstrijd van 2023 was het moment waar heel Fast maanden naar heeft gesmacht eindelijk daar: de eerste overwinning van het seizoen.

Voortreffelijk blok

De Gennepse volleybalsters keken halverwege de openingsset nog tegen een achterstand van liefst zeven punten aan. Mede dankzij een goede servicebeurt van Nieke Weijers en een voortreffelijk blok van Anne Heesakkers en Michelle Koolen sleepte Fast toch knap de set binnen: 25-23. Ook in set twee speelde de ploeg prima. Een vlotte achterstand werd net zo snel weer weggewerkt, maar nadat Dynamo-speelster Benthe Wismans met een enkelblessure van het veld gedragen moest worden, kwamen juist de bezoekers beter in het spel. Dat resulteerde in een 18-25 setwinst.

Fast liet zich echter niet uit het veld slaan en begon ook in het derde deel sterk. Een geslagen gat werd tot het einde vastgehouden en via een opslag van Bregje van den Heuvel pakte Fast weer de voorsprong in sets: 25-22. De Gennepse ploeg stond daarna in bijna de hele vierde set achter, maar kon vanaf 20-19 de eerste overwinning ruiken. De ploeg van coaches Josha Kailola en Jacek Ziemba kreeg drie matchpoints, waarvan de eerste meteen verzilverd werd: 25-21.

Hekkensluiter

De Limburgs-Brabantse combinatieploeg is met vier punten nog altijd hekkensluiter in de eredivisie. Komende zondag speelt Fast in Gennep tegen promovendus Sudosa-Desto.