Tweede halve finale LVK: drie liedjes uit Westelijke Mijnstreek

Bjorn en Mieke uit Venray wonnen het LVK van 2022, met Âltied ope.© Archieffoto John Peters.

Regio -

Aan de tweede van de drie halve finales van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) doen vrijdag 20 januari drie liedjes uit de Westelijke Mijnstreek mee.

Redactie

Höbse ’t nao de zin van Kartoesj uit Limbricht, Sjtaek dien naeske in ’n glaeske van Jesse en Jesse uit Sittard, en Es Adam gay waor gewaes van Ivo van der Bijl uit Elsloo zitten bij de tweede serie van 20 halve finalisten die 20 januari hun opwachting maken in de tweede halve finale van het LVK.

Stemmen

De uitzending door L1 op radio en televisie, is van 18.00 tot 20.00 uur. Stemmen op favoriete liedjes kan via de smartphone per sms, tot 30 minuten na de uitzending. De uitzending wordt de dag erna (21 januari) herhaald, ook dan kan er tot een half uur na afloop gestemd worden. Per halve finale en per herhaling kan op maximaal drie unieke liedjes gestemd worden. Daarvoor kan driemaal een apart sms-bericht (1 euro per sms) gestuurd worden naar 4004.

De laatste halve finale is op 27 januari, dan strijden de twee laatste liedjes uit de Westelijke Mijnstreek mee om een plek in de finale. Aan de eerste halve finale in de rij, op 13 januari, deden vijf liedjes uit de Westelijke Mijnstreek mee. In totaal doen 10 liedjes uit deze contreien mee aan de drie halve finales, waaraan uit heel Limburg 60 artiesten meedoen.

De 20 finalisten worden zondag 29 januari bekendgemaakt. Zowel de drie halve finales als de finale zijn inmiddels uitverkocht. De finale is op vrijdag 3 februari in Venray.

Meer informatie: www.stichtinglvk.nl.