Spaanse media: ‘Depay stap verwijderd van overgang naar Atletico’

Memphis Depay.© ANP

Memphis Depay is nog maar een stap verwijderd van een overgang naar Atletico Madrid. Dat meldt onder meer de gezaghebbende Spaanse sportkrant Marca.

Redactie

Atletico zou Depay voor de rest van het seizoen willen huren van FC Barcelona. De deal zou de komende dagen kunnen worden afgerond. Eerder al meldde De Telegraaf dat Depay in beeld was bij de Rojiblancos.

Atletico, momenteel de nummer vijf in La Liga, ziet de Oranje-international als een vervanger voor João Felix, die is verhuurd aan Chelsea.

Depay, die komende maand 29 jaar wordt, kwam dit seizoen weinig aan spelen toe. Een forse spierblessure hield hem uiteraard lange tijd aan de kant. Tot nu toe heeft Depay negen wedstrijden achter zijn naam staan waarin hij twee keer heeft gescoord. Vijf van die negen duels werkte hij af in het shirt van het Nederlands elftal.

Voor Barcelona speelde Depay in september één keer in de Champions League, twee keer in de competitie en toevallig vorige week één keer in de Spaanse beker. Tegen het onbekende Intercity Sant Joan d’Alacant werd de Nederlandse aanvaller een kwartier voor het einde gewisseld.

Beluister hier de nieuwe voetbalpodcast van De Limburger:

Liever een fanatieke coach langs de lijn dan iemand die als een dooie pierlala op de bank zit. Maar het moet geen act worden..© De Limburger