O21 teams: Hattrick voor MVV-spits Livramento, verlies voor Roda JC

© Pro Shots

Bij de O21-teams heeft Roda JC na het lijfsbehoud in divisie 2, de nieuwe competitie gestart met een 1-0 nederlaag bij Heerenveen. Het naar divisie 3 gedegradeerde VVV speelde thuis met 3-3 gelijk tegen Telstar in een doelpuntrijke wedstrijd. MVV overklaste in divisie 4 de amateurs van Alexandria’66 met 6-1. Het duel FC Dordrecht-Fortuna Sittard werd afgelast.

Jos op ‘t Eijnde

Roda JC kwam in Heerenveen al na vijf minuten ongelukkig op een 1-0 achterstand. Daarna was Roda JC de bovenliggende partij maar kwam niet tot scoren. De beste kansen waren er voor Romano Postema en Mohamed Mallahi. Bij Roda JC speelden maar liefst negen selectiespelers, de wisselspelers van vrijdagavond tegen TOP, mee.

VVV

VVV begon goed aan de wedstrijd en kwam door Melano Thier op een snelle 1-0 voorsprong. Daarna boog Telstar de achterstand in twee minuten om in 1-2. Nog voor de pauze scoorde opnieuw Melano Thier de gelijkmaker: 2-2. In een gelijkopgaande tweede helft kwam Telstar opnieuw op een 2-3 voorsprong, echter VVV toonde veerkracht en kwam de ploeg in de slotminuut op gelijke hoogte door een doelpunt van Stan Henderikx 3-3.

MVV

MVV scoorde een half dozijn doelpunten tegen Alexandria’66 (6-1). MVV kwam verrassend op een 0-1 achterstand, maar domineerde hierna de hele wedstrijd. De doelpunten werden gescoord door Dailon Rocha Livramento (3)), Jimmy Vijgen (2) en Lorenzo Noviello.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal