Kunst van Liza Wolters uit Landgraaf uitgeroepen tot publieksfavoriet Parkstad Limburg Prijs

Kunstenaar Liza Wolters (links) krijgt de publieksprijs van Parkstad Limburg Prijs uit handen van Marie Claire Defauwes.© Schunck/Parkstad Limburg Prijs

Heerlen -

Kunstenaar Liza Wolters uit Landgraaf heeft de Publieksprijs van de Parkstad Limburg Prijs 2022 gekregen.

redactie

Wolters kreeg de prijs op basis van beoordelingen van bezoekers van de tentoonstelling in het Heerlense Schunck waarin de Parkstad Limburg Prijs centraal stond. Vorig jaar op 30 oktober werd die prijs al uitgereikt; Morena Bamberger uit Roermond ging toen met de eer strijken.

Liza Wolters heeft een voorliefde voor fotografie, installaties en video’s, maar ze drukt haar beelden ook af op verschillende materialen zoals stof, papier, plastic en glas. Zelf zegt ze over haar werk: „Toen ik negen was, begon ik te fotograferen. Ik fotografeerde voornamelijk mensen, dit was een van de eerste manieren waarop ik de verbinding zocht op een plek waar ik dat miste. Dat zoeken is nog steeds een thema binnen mijn werk.”

Lees ook: Parkstad Limburg Prijs naar Morena Bamberger (28) uit Roermond

In totaal waren acht jonge kunstenaars in 2022 genomineerd voor de prijs. Naast winnaar Bamberger waren dat Floor Martens, Liza Wolters (winnaar publieksprijs), Mickey Yang, Mike Moonen, Quinn Zeljak, Vera Gulikers en William Ludwig Lutgens.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal