Grote kans op gladheid door vorst: code geel in Limburg

Een vrouw fietst over een gladde weg.© ANP / OWEN O’BRIEN

Maastricht -

Het wordt de komende week weer een stuk kouder, meldt Weeronline. Het weerbeeld is licht winters, maar echte winterkou blijft uit. In de nacht naar dinsdag kan het voor de eerste keer dit jaar op uitgebreide schaal vriezen.

Redactie

Volgens Weeronline vallen maandag nog enkele buien, maar is het in de nacht naar dinsdag overwegend droog en komen enkele opklaringen voor. In de tweede helft van de nacht of in de vroege ochtend van dinsdag kan de eerste uitgebreide vorst van het jaar zijn intrede doen.

Code geel

Het KNMI heeft inmiddels in bijna alle provincies, waaronder Limburg, code geel uitgegeven vanwege de kans op gladheid. De waarschuwing geldt vanaf ongeveer 4 uur ’s nachts tot 9 uur ’ochtends. Met uitzondering van de kustprovincies is in de nacht een grote kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeeltes, waarschuwt het weerinstituut. Het verkeer en buitenactiviteiten kunnen daar hinder van ondervinden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De rest van de week zal een stuk minder nat verlopen dan de afgelopen tijd. Op woensdag en donderdag komen wel enkele buien voor. Op beide dagen ligt de middagtemperatuur tussen 2 en 5 graden. Tijdens fellere buien kan het kortstondig wit worden en daalt de temperatuur richting het vriespunt. In de nachten daalt de temperatuur op uitgebreide schaal tot rond of onder het vriespunt, waardoor het vooral in de ochtend glad kan zijn.

Kijk hier voor de actuele weersverwachting in Limburg