Wat moet je regelen voordat je op reis gaat?

© Unsplash.

Reizen is een geweldige manier om nieuwe plekken te ontdekken en je horizon te verbreden. Het is echter belangrijk om een aantal dingen te regelen voordat je vertrekt, zodat je reis soepel verloopt. Wij vertellen je meer in dit artikel.

Aangeboden door Parkos

Paspoort of identiteitskaartHet eerste wat je moet regelen als je wilt gaan reizen is een paspoort of identiteitskaart. In sommige landen is een identiteitskaart voldoende, maar voor andere landen heb je een paspoort nodig. Het is dus belangrijk om te weten welke reisdocumenten je nodig hebt. Moet je jouw reisdocument verlengen, maak hiervoor dan op tijd een afspraak. Zeker rondom de verschillende vakantieperiodes is het altijd een stuk drukker.

VisumAls je naar een ander land gaat, moet je in sommige gevallen een visum aanvragen. Het is een officiële toestemming een land binnen te reizen en in dat land te mogen verblijven. Een visum wordt meestal afgegeven door de ambassade of het consulaat van het land waar de reiziger naartoe gaat. Tegenwoordig kun je een visum vaak ook online aanvragen of je kunt dit laten regelen door jouw reisconsulent of reisbureau.

Parkeerplek bij het vliegveldAls je met het vliegtuig gaat, moet je natuurlijk ook nog een parkeerplaats regelen bij het vliegveld. Je kunt parkeren Eindhoven Airport gemakkelijk online boeken, zodat je zeker bent van een parkeerplek. Op deze manier ben je vaak een stuk voordeliger uit. Op Parkos.nl zie je meteen waar er mogelijkheden zijn.

Reis- en/of annuleringsverzekeringAls je gaat reizen, is het verstandig om een reis- of annuleringsverzekering af te sluiten. Zo ben je namelijk verzekerd van een aantal dingen. Mocht je bijvoorbeeld ziek worden of een ongeluk krijgen tijdens jouw reis, dan vergoedt de verzekering de kosten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten als je jouw reis moet annuleren. Wanneer je een reis boekt, kun je bij veel reisorganisaties direct een reis- of annuleringsverzekering afsluiten.

BagageAls je gaat reizen, moet je ook goed nadenken over je bagage. Hoeveel koffers of tassen neem je mee? Welke artikelen moeten er in jouw handbagage? Wanneer je gaat vliegen, is het belangrijk om te weten welke bagageregels er gelden. De bagageregels kunnen namelijk per vliegveld of per vliegtuigmaatschappij verschillen. Als je met het vliegtuig gaat, moet je er rekening mee houden dat je bagage soms wordt gescreend. Op deze manier wordt er gekeken of er geen verboden of gevaarlijke spullen in jouw bagage zitten. Denk bijvoorbeeld aan vuurwapens of drugs.

InentingenAls je naar sommige landen gaat, moet je inenten tegen bepaalde ziektes. Het is belangrijk om je hier van tevoren goed in te verdiepen, zodat je weet of je geïnfecteerd kunt raken met een bepaalde ziekte. Als je gaat reizen naar een land waar je inentingen nodig hebt, moet je hier vaak minimaal zes weken voor vertrek naartoe. Dit is namelijk de tijd die het lichaam nodig heeft om te wennen aan de inenting. Als je inentingen nodig hebt, kun je terecht bij de GGD.