Code geel door vorst in Limburg: ‘Grote kans op gladheid’

Medewerkers van Rijkswaterstaat maken een strooiwagen gereed met strooizout.© ANP / ROB ENGELAAR

Het wordt de komende week weer een stuk kouder, meldt Weeronline. Het weerbeeld is licht winters, maar echte winterkou blijft uit. In de nacht van maandag op dinsdag kan het voor de eerste keer dit jaar op uitgebreide schaal vriezen. Het KNMI heeft code geel afgegeven. „Tot 10 uur vanochtend kans op plaatselijke gladheid, vooral op bruggen en viaducten”, aldus het instituut.

Redactie

Volgens Weeronline is het maandagnacht overwegend droog en komen enkele opklaringen voor. In de tweede helft van de nacht of in de vroege ochtend van dinsdag kan de eerste uitgebreide vorst van het jaar zijn intrede doen.

Code geel

Het KNMI heeft inmiddels in bijna alle provincies, waaronder Limburg, code geel uitgegeven vanwege de kans op gladheid. De waarschuwing geldt tot 10 uur ’ochtends voor het hele land, met uitzondering van de Waddeneilanden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De rest van de week zal een stuk minder nat verlopen dan de afgelopen tijd. Op woensdag en donderdag komen wel nog enkele buien voor. Op beide dagen ligt de middagtemperatuur tussen de 2 en 5 graden. Tijdens fellere buien kan het kortstondig wit worden en daalt de temperatuur richting het vriespunt. In de nachten daalt de temperatuur op tot rond of onder het vriespunt, waardoor het vooral in de ochtend glad kan zijn.

Kijk hier voor de actuele weersverwachting in Limburg