Dier van de week: Mieke is een echte buitenkat, maar weet het gezelschap van mensen steeds meer te waarderen

Mieke.© Dierenasiel De Beestenboel

Weert -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Mieke, een gesteriliseerde poes van ongeveer 3 jaar, aan de beurt.

Redactie

Wat weet je van de afkomst van Mieke?

„Helaas weten we niet veel over haar afkomst. Mieke is als buitenkat aangetroffen. Ze was afgelopen zomer druk met het grootbrengen van haar jongen. Gelukkig zijn er mensen geweest die zich over haar ontfermd hebben en hulp hebben ingeroepen. We kunnen haar daarom nu een warm onderkomen bieden en de verzorging die ze verdient.”

Kun je iets over haar karakter vertellen?

„Omdat ze voornamelijk buiten heeft geleefd, heeft ze niet geleerd om met mensen om te gaan. Ze snapt goed dat ze voor eten bij de mensen moet zijn, maar echt lichamelijk contact kent ze niet. Toch laat ze van mensen die ze vertrouwt wel toe dat ze haar rustig aanraken. Ze laat zelfs merken dat ze dit ook wel weet te waarderen.”

Waar zal Mieke zich het beste op haar plaats voelen?

„Een poes die altijd buiten is geweest, doe je er geen plezier mee als je die binnen gaat opsluiten. Ze zal het dus fijn vinden om veel buiten te zijn. Een rustige omgeving waar ze langzaam kan wennen en de kans krijgt om een band met haar nieuwe huisgenoten op te bouwen is voor haar het beste.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.