Voorleesontbijt en onthulling minibieb bij Peuteropvang Heerlen tijdens Nationale Voorleesdagen

Samen ontbijten met de burgemeester van Heerlen.© Peuteropvang Heerlen

Heerlen
redactie

Bij Peuteropvang Heerlen (POVH) vinden in het kader van de Nationale Voorleesdagen verschillende activiteiten plaats, waaronder het voorleesontbijt op woensdag 25 januari.

Dit jaar is er zelfs een extra feestje, want bij de locaties Pinokkio en Pino wordt een Pret Letter minibiebje onthuld. Burgemeester Roel Wever leest voor en opent het minibiebje bij Pinokkio.

Het kastje wordt daar van tevoren al versierd door een bekende Heerlense kunstenaar. In Pino leest wethouder Jordy Clemens voor en onthult het boekenkastje. Wethouder Marco Peters neemt plaats op de voorleesstoel van peuteropvang Pip.

Sinds vorig jaar heeft de peuterorganisatie een rubriek die alles met taal te maken heeft; Pret Letter. Pedagogische medewerkers, ouders en peuters en ook bijvoorbeeld de Heerlense burgemeester vertellen in die rubriek over hun lievelingsboeken en hun leesgewoontes.

Ook de andere locaties krijgen dit of volgend schooljaar een boekenkastje. Het principe: neem een boek mee naar huis, lees het, lees het nog eens en nog eens, breng het terug en neem een ander boek mee.

De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van 25 januari tot en met 4 februari.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal