Historicus Maurice Heemels verzorgt lezing over funerair erfgoed in de Bombardon in Heythuysen

Maurice Heemels.© Jan Paul Kuit

Heythuysen -

Op uitnodiging van de Heemkundevereniging Heitse verzorgt Maurice Heemels op maandagavond 30 januari een lezing over het funerair erfgoed.

Redactie

Tijdens het eerste deel van zijn lezing gaat Heemels in op betekenis en belang van funerair erfgoed in het algemeen en het streven van de Stichting Funerair Erfgoed Limburg om dit te beschermen. Na de pauze, in het tweede deel van de lezing zal uitgebreid worden ingezoomd op het funerair erfgoed dat anno 2023 nog in Heythuysen is te zien. Daarbij komen zowel de resten van het oude kerkhof rond de H. Nicolaaskerk als de begraafplaats aan de Sint Antoniusstraat aan de orde.

Maurice Heemels (Melick, 1971) is medeoprichter van Stichting Oude Kerkhof Roermond en sinds 1996 in meerdere rollen bij deze stichting betrokken. Sinds 2020 is hij tevens voorzitter van Stichting Funerair Erfgoed Limburg. Hij was betrokken bij de publicatie van de eerste Canon van het Nederlands Funerair Erfgoed (2020) en werkt momenteel mee aan een tweede, herziene en uitgebreide versie van deze canon. Als ‘funerair historicus’ promoveerde hij in 2016 op een proefschrift met de titel ‘Op den akker des doods, waar allen gelijk worden’. Begraafcultuur in Roermond, 1870-1940. In de afgelopen 25 jaar heeft hij een aantal publicaties over begraafcultuur geschreven.

De lezing vindt plaats in de Bombardon aan de Sint Antoniusstraat 2 in Heythuysen. Aanvang om 19.30 uur. De lezing is toegankelijke voor leden en niet-leden van HVH. De entree voor niet-leden bedraagt 2,50 euro. Leden hebben gratis toegang.