Dier van de week: Brutus

Brutus.© Dierenbeschermingscentrum Limburg

Born -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen er één in het zonnetje. Deze week is dat een hond met stoere naam en een aandoenlijk koppie: Brutus.

Redactie

Wie is Brutus en waarom zit hij in het asiel?

„Brutus is een leuke kruising van bijna zes jaar. Hij is samen met zijn broer Brownie naar de opvang gekomen. Hun moeder is een kruising Amerikaanse stafford / bully en hun vader een kruising mops/ shih tzu.

Hoe is Brutus’ karakter?

„Hij is een vriendelijke, speelse hond. Hij is hier in de opvang nog een beetje verlegen naar mensen die hij niet kent maar dit zal wel snel beter gaan. Tijdens het wandelen loopt hij al goed mee aan de riem. Bij zijn vorige eigenaar kon hij (wel samen met andere honden) goed een paar uurtjes alleen zijn, maar dit zal bij een nieuwe eigenaar waarschijnlijk wel weer langzaam opgebouwd moeten worden. Omdat Brutus niet opgegroeid is met jonge kinderen plaatsen we hem liever niet in een gezin met kinderen jonger dan 12 jaar.”

Wat voor een baasje zoeken jullie?

We zijn voor Brutus op zoek naar een baasje dat hem even de tijd geeft om te wennen. Verder houdt hij heel erg van spelen en rennen en zou een tuin of andere buitenruimte wel fijn voor hem zijn.”

Ben je op zoek naar een leuke nieuwe kameraad en lijkt Brutus je een mooie match? Stuur dan een mail naar limburg@dierenbescherming.nl.